2009. január 25., vasárnap

V. Gyermekirodalmi Fesztivál és Vásár, Millenáris, 2009. március 12–14.

Budapesten a Millenáris ad otthont újból a Gyermekirodalmi Fesztiválnak és Vásárnak, melyet a Gyermekkönyvszerzők és Illusztrátorok Egyesülete a Csodaceruza folyóirattal közösen szervez.

Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy van igény a gyermekre koncentráló irodalmi, gyermekkönyves rendezvényekre, amely mellett jól megfér a felnőtteket érintő szakmai program is.

Az idei fesztivál számos újdonsággal jelentkezik a korábbi évekhez képest.

A gyerekek megérkezéskor egy tájékoztató füzetet kapnak, melybe pontokat gyűjthetnek az esemény különböző helyszínein. A legügyesebbeket ajándékkal jutalmazzuk. A gyerekek találkozhatnak kedvenc íróikkal, és interjút készíthetnek velük, vagy lejegyezhetik, hogy milyen volt a találkozás.

Benedek Elek meséihez készített illusztrációs kiállítást nézhetnek meg, melyet profi illusztrátorok műveiből állítunk ki. Az illusztrátorok segítségével lehetőségük lesz az illusztrálást is kipróbálni.

Páratlan nemzetközi mesekönyv-kiállítást láthatnak, amely bemutatja, hogy a világ más tájain milyen mesekönyveket olvasnak kortársaik.

A csillagászati mesekönyvek és ismeretterjesztő kiadványok a Csillagászat Nemzetközi Évéhez kapcsolódnak, és a szabadtérben játékos csillagászati bemutatóban is lehet részük.

A folyóiratpavilon végre egy helyen felsorakoztatja az összes gyermekeknek szóló folyóiratot. Itt a gyerekek kézbe vehetik a lapokat, és természetesen különféle izgalmas játék is vár rájuk.


A gyermekek megismerkedhetnek a legújabb könyvekkel, és szerzőikkel dedikáltathatják is azokat. A szervezők nem feledkeznek meg az internet rajongóiról sem. Lesz játékos, gyermekeknek szóló webes bemutató nyereményekkel.

Csütörtökön és pénteken 15 órától szakmai konferencia várja a pedagógusokat, könyvtárosokat.

Szombaton a családok számára nyitott a rendezvény: koncertek, könyvvásár, bábszínház, dedikálás, és még sok izgalmas program várja a látogatókat.

A programok látogatása csütörtökön és pénteken ingyenes.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.